Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Kilis’te Yapılan Haksızlığa Dayanamadım da Geldim”

25.03.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,Cumhuriyet Halk Partisi,Kilis,seçim 2024,yerel seçimler,31 mart,işimiz gücümüz,Türkiye İttifakı,chp.org.tr,Hakan Bilecen

“BEN BU KADAR GARİP BIRAKILMIŞ BİR KENT GÖRMEDİM”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kilis halk buluşmasında yaptığı konuşmada, “Kilis’e yapılan bu kadar haksızlığa dayanamadım da geldim. Geçmişte de geldim, gezdim. Esnaf odalarına gittim. Ziraat odası başkanımıza gittim, bütün esnafı ve sizleri gördüm. Bu kadar sahipsiz memleket görmedim. Seçilip memleketini bu kadar unutanları görmedim. Ben bu kadar hizmetsiz, mahzun, garip bırakılmış bir memleket görmedim. Şimdi bunun için size diyorum ki gün Kilis ittifakıdır. Kilis’in iyi insanlarından, haramdan ve yalandan korkan muhafazakar demokratlarından, milliyetçi demokratlarından ve tüm Kilis’ten Hakan kardeşime çok kuvvetli bir destek bekliyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Kilis’te halk buluşmasına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, “Bugün buraya geldik havaalanında hava günlük ve güneşlikti. Yaklaşırken haberler gelmeye başladı. Yağmur oluyor, çok yağmur yağıyor diye. Hatta dediler ki açık bir alandan kapalı bir yere mi alsak? İl başkanım, belediye başkan adayım dediler ki Kilis o kadar çok özledi, o kadar çok bekledi ki bugünü ne kadar yağarsa yağsın berekettir, bereketinizle geldiniz. Hoş geldiniz. Hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün Kilislileri, AKP, MHP, İYİ Partilileri, hangi siyasi görüşten olursa olsun, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkes’i, Alevi’si, Sünni’sini. Herkesi ama herkesi ayrı ayrı sevgi ile selamlıyorum. Hepinizi seviyoruz” dedi.

“KİLİS TEMİNATTIR”

“Kilis bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin teminatıdır” diyen Özel, “Ama Kilis boynu büküktür, sahipsizdir. 3-4 AKP’li siyasetçinin kendi içinde makamlarını döndürdüğü, başka kimseye alan bırakmadığı, 2’si milletvekili, biri belediye başkanı, biri kızdı ve küstü. Öbürü geri geldi, geri gelen bir dahakine gitti, bir dahakine o geldi. Kilis’te sanki 5 kişi varmış da Kilis’in her işini onlar biliyormuş da en iyi onlar temsil ediyormuş diye sürekli aynı kişiler arasında bir siyaset dönüyor. Peki ne oluyor, Kilis’in adı Meclis’te muhalefet olmasa konuşuluyor mu? Kilis’in belediye başkanları çıkıp Kilis’in hakkını arıyor mu? Kilis’e yatırım gelmesi lazım, Gaziantep’te bir şey olmadan ve bitmeden Kilis’e ufacık bir şey düşüyor mu? Çünkü Kilis’te siyaset AKP ve MHP’liler tarafından, o partinin üyelerini, Kilislileri demiyorum, o partinin ağaları tarafından koltuklar paylaşılmış. Varıp da Kilis için çalışma yerine dön dolaş kendileri için çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı. Özel, şunları söyledi:


“HER ANKET DAHA İYİYE GİDİYOR”

“Bir yemeğiniz var sizin değil mi? Müceddere. Müceddere dediğin bir kere yenir sıcak sıcak yenir. Soğutup soğutup ısıtırsan topak topak olur. Bıktırdınız Kilis’i. O yüzden ben normalde 45 günlük bir kampanya, normalde Kilis’e yolumun düşmesi zor. Ama iki şey var. Bir, Kilis’teki bu çaresizlik. Kilis’teki tükenmişlik. Kilis’teki bıkkınlık bir şeyi çağırıyor, yeniliği çağırıyor. Gençliği, dinamizmi çağırıyor, Hakan Başkanı çağırıyor. Hakan Bilecen’i çağırıyor. Hakan 37 yaşında bir avukat kardeşimiz. Ailesi belli. Kökleri Kilis’te. Babası 50 yıldır Kilis’e hizmet eden bir avukat. Hakan varıyla yoğuyla çalışan, tertemiz, azimli kardeşimiz. Hakan’ı aday gösterdik, bizim il başkanımız, ilçe başkanımız, yöneticiler, kadın kolları, kurultay delegelerimiz. Bizim bir Emre’miz var. Emre hepsi birden dedi ki Hakan’ı aday yapalım, bambaşka bir şey olur Kilis’te. Allah var ya, inşallah dedik Hakan’ımızı aday yaptık. Geldi ve çalışmaya başladı. Her anket daha iyiye gidiyor. Her anket daha iyiye gidiyor. Anket kırılımlarına baktım geçen hafta AKP’den oy var. Niye, AKP’liler artık geçmişten beri aynı kişileri taşımaktan bıkmış. Bir yenilenme olsun istiyorlar. Ne AKP’nin kurucu il başkanının ne mevcut adayın Kilis’in sesini duyurmadığı, Kilis’e yatırım getirmediği, Kilislinin derdine deva olmadığını biliyor, karşısına bakıyor. Gencecik Hakan’ı görüyor. Helal olsun size, size emanet ediyorum.”

“MANSUR YAVAŞ’IN ELİ OMZUNDA OLACAK”

“Ankete bakıyorum, MHP’li arkadaşlar. Önemli kısmı kardeşime oy veriyor. Niye veriyor, biliyor ki adayı zaten ithal. Öbürü desen denenmiş. Milletvekilliği yapmışlar, belediye başkanlığı yapmışlar, Kilis’e ne heyecan, ne değer katmışlar. Hadi bakalım diyor o zaman, Hakan’a verelim oyu. Açalım bu gencin önünü. Açsın Kilis’in önünü. Burada seçimi almak için kafa kafaya yarışıyoruz. Bakın Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te miting yapmadı, Kayseri’den Kilis’e geldi. Niye, anketi gördüler. Kilis’in artık Hakan gibi birisini istediğini gördüler. Geldi Kilis’in derdini konuşmadı. Geldi Kilis’e ne yapacağını, Kilis’in sorunlarını nasıl çözeceğini, tarımı, emekliyi, emekçiyi, işsizliği konuşmak yerine bu meydanda İstanbul seçimlerini konuştu. Zaten buna itiraz ediyoruz. Diyoruz ki kardeşim İstanbul’u İstanbul’da konuş. Ankara’yı Ankara’da konuş. Bütün Türkiye’yi televizyonda zaten konuşuyorsun. Ama hiç olmazsa Kilis’e geldiğinde yüzümüze bakıyorsun. Yahu bari Kilis’te Kilis’i konuş. Yok sahipsiz memleket kardeşim. Çantada keklik. AKP alır. Almazsa MHP alır. Eski hamam eski tas Kilis yine yerinde kalır ve sayar. Size şunu söyleyeyim. Bu kardeşim, Hakan Bilecen. Bu kardeşimi belediye başkanı seçerseniz. Buradan partinin Genel Başkanı olarak söylüyorum. İki tane omzu var. Bu kardeşimin sağ omzunun üzerinde Mansur Yavaş’ın eli eksik olmayacak, söz veriyorum. Mansur Yavaş, Hakan’a söz verdi. Kilis’te en güzel icraatları yapmak için proje desteği, kendisinin bizzat desteği, araç, gereç, eleman desteği, Mansur Yavaş’ın eli benim kardeşimin sağ omzunda duracak.”

“SONUNA KADAR GÜVENİYORUM”

“Peki, Hakan’ın kaç omzu var? Geçelim sol omzuna. Bu omzunu boş bırakmayacağız. Bu omzunun üzerinde İmamoğlu’nun eli olacak. Peki, sen ne yapacaksın Genel Başkan olarak? İlk günden son güne tam arkasındayım. Bu aslanım tarih yazacak Pazar burada. Kilis’te tarih yazılıyor. Tarihi değiştiriyoruz. Belediyeyi değiştiriyoruz. İsrafı bitirip hizmeti getiriyoruz. Söz veriyoruz. Kilisliler Hakan’ın bir omzunda Mansur Başkanın eli, bir omzunda Ekrem Başkanın eli, arkasında CHP’nin gövdesi var. Söz veriyorum size. Bakın Hakan CHP’nin adayı değil. Hakan Kilis ittifakının adayı. Kilis’te AKP’den, MHP’den, İYİ Parti’den, eski ittifak ortaklarımızın her birinden oy alıyor Hakan. Hakan iktidara geldiğimizde yakasında parti rozeti ile durmayacak. Yakasına Türk bayrağını takacak, bir daha da çıkarmayacak. Hakan burada belediye başkanı, Tayyip Erdoğan’ın karşısında ağzına açamıyorlar. Milletvekilleri, başka şeyler istiyorlar. Kilis için bir şey istemiyorlar. Hakan bizim bütün belediyelerden isteyecek. Ben de tam destek vereceğim. Bakanlıkların kapılarında duracak, gidecek buradan AKP’liden, MHP’liden imzaları toplayacak. Yanına ilçe ve il başkanlarını alacak. Diyecek ki Kilis için şunu istemeye geldim diyecek, onların yapmadığını yapacak, Kilis’in tarihini ve talihini değiştirecek. Ona güveniyorum sonuna kadar.”

“KİLİS’İN YANINDA VE ARKASINDAYIM”

“Bu kardeşiniz Sosyalist Enternasyonal’in başkan yardımcısı. Dünyadaki 140 tane sosyal demokrat sol partinin, sosyalist partinin, bunların önemli bir kısmı iktidardadır, cumhurbaşkanıdır, başbakandır, bakanları vardır. O yapının başkan yardımcısı. Dünyadaki bütün fonlardan, projelerden, siyasi akrabalarımızın etkin olduğu her yerden Kilis’e, hangi fon, hangi karşılıksız hibe programı olacaksa Özgür kardeşiniz de Kilis’in yanında ve arkasında olacak. Şimdi, 2 hususu dile getireyim. Birincisi burası alnındaki teri toprağa düşüren, düşen o terle topraktan bereket fışkırtan. Haramdan ve yalandan korkan, çalışkan ve düzgün insanların memleketi. Ama çiftçinin canını okudular. Biliyorsunuz, üzüm vardı. Üzüm diye bir şey kalmadı. Çok ürün kaybedildi. Zeytincilik var ama sadece yağ sıkılıyor. Oysaki ben en çok zeytin ağacı olan ilçe Akhisar, Manisa’dan geliyorum. Elekle zeytin numaralanması, zeytinleri sofralık diye ayrılması, bambaşka bir pazarın açılması için Akhisar Belediyemizle CHP’nin Kilis Belediyesi ortak çalışacak.”

EMEKLİNİN 60 PORSİYON KİLİS TAVASI EKSİLDİ

“Ayrıca şunu söylemem şart. Emekliler çok büyük sıkıntı içindeler. 22 yıl önce Tayyip Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretken, şimdi en düşük emekli maaşı 0,6 asgari ücret. Yani Tayyip Bey emekliye hiç ilişmeseydi, karışmasaydı, bugün 1,5 asgari ücret 26 bin liraydı. O gün 8 çeyrek altın alan en düşük asgari ücret, en düşük emekli maaşı bugün sadece 2,5 çeyrek altın alıyor. O gün en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alırken, bugün 2,5 çeyrek altın alıyor. 5,5 çeyrek altın kayıp. Bundan 6 yıl önce bin lira ile başlayan, bayramda emekli ikramiyesi tam 24 kilo kıyma alırken, şimdi 3 bin lira alacaksınız. 6 kilo kıyma alıyor. Sadece bayram ikramiyesinde bile 18 kilo kıyma kayıp. Kilis’te hayat pahalılığı herkesi mahvetti. Bütün şehirlerde, o şehrin en önemli ürününe bakıyoruz. Bakın Kilis’i bilen, tabi artık eskiden her evde yapılan Kilis tava. Çok uzaklarda kaldı ama kapya biber 18 liraymış geçen sene, 50’ye çıkmış. Yüzde 177 zam. Domates 15 liradan 49 lira olmuş. Yüzde 166 zam. Kuru soğana yüzde 166 zam. Kıyma 250 liradan 500 lira oldu, yüzde 100 zam. İsot 150 liradan 400 lira oldu yüzde 166 zam. Kilis tavanın bir yılda maliyeti tam yüzde 130 artmış. Ey televizyonlar, ey gazeteler, yazın yağmur altında Kilis’te Özgür Özel Kilis tavayı hesapladı, orada emekli geçen seneki maaşıyla 135 porsiyon yapabiliyorken, bugün 75 porsiyona düşmüş. Emeklinin hesabı fındıkta tutmadığı, zeytinde tutmadığı gibi, Afyon’da sucukta tutmadığı gibi, İzmir’de boyozda tutmadığı gibi şimdi de Kilis tavada tutmuyor. Kilis yoksullaşıyor. Ete kıymaya hasret emekliler. 10 bin lira alıyorlar. Kilis’te en düşük ev kirası 10 bin lira. Ya eve geçecek aç kalacak, ya karnını doyuracak ve sokakta kalacak. Böyle bir anlayışa isyan ediyoruz.”

“EMEKLİLERİN SAHTE VAADE KARINLARI TOK”

“Bu rahmetin altında söylüyorum ki ey Tayyip Erdoğan, önce dedin ki emekliler halinden memnun. Özgür efendi emeklileri kışkırtıyor dedin. Sona bütün siyasiler konuştu. Bütün partiler konuştu. Emekliler meydanlara doluştu, başladın şöyle söylemeye. Geçen hafta grup başkanvekilin Akbaşoğlu çıktı, cumartesi müjde geliyor dedi Ankara’da. Bekledi emekliler, fos çıktı. Pazar İstanbul mitingine sakladı dediler. Pazar İstanbul beklendi, fos çıktı. Diyor ki bayramdan sonra 16 Nisan’ı bekleyin. Emeklilerin yalana, sahte vaade karnı tok. Mademki emekliye para yok. 31 Mart AKP’ye de MHP’ye de oy moy yok kardeşim. Söylemezsem eksik kalır. Eğitimde ilk 3’teydi Kilis. Şimdi olmuş 79. Yani şampiyon takımın küme düşmesi gibi. Kilisspor’u da amatör lige düşürdüler. Kilis’in eğitimini de süper ligden amatör lige düşürdüler. 79’uncu sıradaki Kilis maalesef çok zor durumda. Öğrencileri 50-60 kişilik sınıflarda. Sayın Genel Başkanımızın geçmişte Kilis’e okul sözü var. Bunu söyledi arkadaşlar. İnşallah Hakan’ı seçiyorsunuz, ilkokulun temelini mayıs ayında burada birlikte atıyoruz. Söz veriyoruz size. Seçin Hakan’ı atıyoruz temeli.”

“1 KİLO ÜZÜM SATILIP YARIM BARDAK ÇAY İÇİLEBİLİYOR”

“Konuşulabilecek çok şey var ama yağmur altındasınız. Biz 1 kilo buğday satıp 1 litre mazot alınan günlerden, 7 kilo buğdayın 1 litre mazot almadığı günlere geldik. 1 kilo üzüm satıp yarım bardak çay içilen günlerdeyiz. Üzümün kilosu 5 lira, çayın bardağı 10 lira. 1 kilo buğdayı satıyorsun, 1 bardak çay içemiyorsun. Bu yokluğa, yoksulluğa karşılık, hala Tayyip Bey şöyle düşünüyor. Nasılsa oy veriyorlar. Emekliye 10 bin lira veriyorum, 8 altın alan emekli 2,5 altın alıyor maaşıyla. Nasılsa oy veriyorlar. Kilis’in tepesine bomba yağıyor, şehitlerimiz sivil şehittir diyorum, sözümü tutmuyorum, şehitlikte yatıyorlar ama ailesine şehitlik vermiyorum, nasılsa oy veriyorlar. 19 liralık mazotu 45 lira yapıyorum, çiftçiye destekleme vermiyorum, nasılsa oy vermiyorlar. Kilis şikayet eder, ağlar, sızlar en sonunda benim dediğim belediye başkanını seçer. Benimkini seçmese, MHP’ninkini seçer. Biz ittifakız, burada, Kilis’te arabamızı yürütürüz. Bu hesap böyle giderse ne emekliye bir şey verirler, ne Kilis’e bir şey yaparlar. Ben demiyorum ki Manisa’dan İstanbul’dan birini getirdim, buna oy verin, belediye başkanınız olsun. Bakın kardeşim, Kilisli, Kilis’in evladı. Soyu, sopu burada. Babasını bilmeyeniniz yok. Bir kişiye bugüne kadar haksızlık yaptığı yok. Sütte leke var, Hakan’ımda leke yok. Seçin Hakan’ı.”

“SEÇİMİ ALACAĞIZ”

“Son sözüm size. Şöyle düşünenler var. Bakın bu yağmurun alında söylüyorum. Öğrenilmiş çaresizlik diye bir şey var. Sakın ha sakın AKP gelmesin, zaten CHP kazanamaz, MHP’ye mi versem? Aman ha o günler geçmişte kaldı. Efendim, MHP gelmesin, ben oyumu AKP’ye vereyim. Sakın ha sakın. O günler geride kaldı. Ankette kafa kafayayız. Bir puan değil yarım puanın yarısı var. Eğer CHP’liler partilerine sahip çıkarsa, artık yorgun AKP’liler bu duruma bir sarı kart gösterip, partilerinden adaylara göre Kilis’i çok daha iyi temsil edecek Hakan’a oy verirlerse, o da varıp düşmanlık yapmayacak, Türk bayrağını takacak, kamu görevi yapacak. MHP’liler bu canım milliyetçi kardeşime, aslan kardeşime, her şeyi ile kefil olduğum kardeşime oy verirlerse bu seçim kazanılacak. CHP’liler, firesiz Hakan’ın arkasında mısınız? Bu seçimi alacak mısınız? Ben alacağınıza inanıyorum. Neden geldim, anketleri gördüm de geldim. Hakan’a güvendim de geldim. Neden geldim, Kilis’e yapılan bu kadar haksızlığa dayanamadım da geldim. Geçmişte de geldim, gezdim. Esnaf odalarına gittim. Ziraat odası başkanımıza gittim, bütün esnafı ve sizleri gördüm. Bu kadar sahipsiz memleket görmedim. Seçilip de memleketini bu kadar unutanları görmedim. Ben bu kadar hizmetsiz, mahzun, garip bırakılmış bir memleket görmedim. Şimdi bunun için size diyorum ki gün Kilis ittifakıdır. Kilis’in iyi insanlarından, haramdan ve yalandan korkan muhafazakar demokratlarından, milliyetçi demokratlarından ve tüm Kilis’ten Hakan kardeşime çok kuvvetli bir destek bekliyorum.”

“HAKAN BİLECEN KAZANACAK”

“Sözlerimi bitirirken, biz evimizde rahat uyuyalım diye sınır boylarında yaşayanlar var. Onlar sizlersiniz. Siz evlerinizde rahat uyuyun diye sınır ötesinde nöbet tutan Mehmetçiğimiz var. Onların hepsine minnettarız. Bir yürekten alkış yollayalım. Şuradalar. Bayram olur o çalışır, seyran olur o çalışır. Pandemi olur o çalışır. Maç olur o çalışır. Sokağa çıkmak yasak, o çalışır. Seçim olur o çalışır. Kahraman Türk polisine bir yürekten alkış yapalım. CHP karşınızdaki korku ittifakına karşı Türkiye ittifakıdır. Türkiye ittifakı milli takım gol atınca ayağa kalkan herkestir. Türkiye ittifakı filenin sultanları dünya şampiyonu olunca gözyaşı döken, onlarla birlikte İstiklal Marşı okuyan herkestir. Türkiye ittifakı gücünü milletimizden renklerini şanlı bayrağımızdan alır. Kırmızı, beyaz. En büyük Türkiye. Hakan Bilecen kazanacak Kilis kazanacak. Türkiye ittifakı kazanacak Türkiye kazanacak. Ben hem Hakan başkanımızı, hem ilçe belediye başkan adaylarımızı ayrı ayrı sizlere, sizi de Allah’a emanet ediyorum.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KİLİS'TE

Benzer Haberler